Také jste si dříve mysleli, že olivový olej není nic báječného? V minulosti jste možná přišli do kontaktu se supermarketovými produkty, které po stránce kvality spadají kamsi do okresního přeboru a je to znát hlavně na jejich chuti. Pokud jste nadšenci do gastronomických specialit, jistě jste si povšimli, že v receptech opravdových kuchařských mistrů se objevují olivové oleje z rodinných farem. Podtrhnou totiž kvalitní a čerstvé suroviny, můžete si s nimi vychutnat připravované menu o to více! Pokud stavíte na hráčích z první ligy, nelze se splést, když si vypůjčíme klasickou sportovní terminologii.

Istrie má velmi vhodné podmínky
Kamenitá půda, což olivovníky oceňují. BIO olivový olej vzniká tam, kde byste to možná nečekali. Je ale pravdou, že nejen Řecko nebo jih Itálie jsou olivám zaslíbené. Istrie a olivový olej, to jsou skoro synonyma. Najdete tu totiž tisíce keříků, které znamenají svět. Sklizeň znamená svátek pro celou oblast, vnitrozemí chorvatského poloostrova vždy na podzim ožívá. Musí se jednat rychle a zároveň nanejvýš šetrně, aby v olivových plodech zůstalo co možná nejvíce užitečných látek. Kdo zaváhá, ten nejede! Okřídlené úsloví platí v byznysu s olivami dvojnásob, protože konkurence je velká a katalog, jako je například Flos Olei, je v hodnocení naprosto nemilosrdný. Neodpustí ani maličkosti, nabídne jen první ligu.
Fakt, že právě chorvatský olivový olej sbírá medaile z různých světových akcí napovídá, že zdejší farmáři dělají svou práci dobře. Pokud si chcete také pochutnat na istrijské produkci, máte hned několik možností. Dáte přednost oleji, který pomůže vykouzlit skvělou vanilkovou zmrzlinu nebo máte chuť na pěkně propečený kousek masíčka? Nabízí se ale i úplně jiné menu, nejen v Chorvatsku si rádi k obědu dají různá rizota nebo těstovinové saláty. Inspirujte se na olivum.cz, a to klidně i v rámci sortimentu, díky němuž zavítáte do Itálie nebo Španělska!